3 perc olvasási idő

Az emberek csak azt teszik meg, amiben hisznek…

Ha valaki megkérdezi tőlem, hogy miért fektetek ennyi energiát és időt a mozgásba, először nem biztos, hogy tudok válaszolni. Mert a mozgás mi magunk vagyunk. Minden mozgásra született. Maga a születés is egy folyamat, mozgásban lévő csoda. Mozgásra születtünk.

Nekem a mozgás egyfajta elmélkedés is. Több annál, minthogy teljesítsek.

Régóta követek egy sportoldalt ( a szerkesztője egy edző, tehát a sport az élete), ami az utóbbi napokban kiverte nálam a biztosítékot. Már korábban is feltűnt egyfajta sértettség és rosszindulatú kritika a posztjaiban. De elnéztem felette, gondolván, hogy éppen rossz napja van, amit merjünk felvállalni. De ezek a rossz napok folyamatosak voltak. Azt vettem észre, hogy homlok ráncolva olvasom egy-egy írását, ami nálam az egyet nem értés egyik jele. Vagy legalábbis a tartalom megkérdőjelezése. Nem vagyunk egyformák, tény, hogy jogunk van vélemény nyilvánításhoz és kritikához, de valahol mégis el kell találni a határvonalat. Lehetünk Csernus Imrék női kivitelben, de én úgy gondolom, hogy hosszútávon keserűséget és ego párbajt vívni saját magunkkal, nem túl szerencsés dolog.

Remove the E and let it GO!

A kritika és vélemény nyilvánítása – az én értelmezésem szerint – arról szólt, hogy minden ember hülye és buta, aki nem mozog vagy nem eszik egészségesen. Nyilván nem ezeket a szavakat használva. Szikrázik a düh és a sértettség a sorok között, mintegy pálcát tartva a kézben, hogy ne közelíts felém, mert megbüntetlek a túlsúlyod miatt.

Nem tudom és nem is akarom magamban tartani azt, hogy minden embernek joga van dönteni a saját sorsa felől. Ki egészségesen teszi ezt, ki nem. Ez nem jelenti azt, hogy lehülyézem azt, aki túlsúlyos. Mindennek oka van, és ezeket az okokat meg kell találni. Ne “csak” azért akarjon mozogni valaki, hogy fogyjon. Azért is, hogy jól érezze magát. Mindenkinek az életében vannak “tragédiák”, ami elsősorban a testünkön mutatkozik. És én ezeket a tragédiákat akarom feltárni, hogy segíthessek nekik. Ne pedig zsigerből lehülyézzem. Van, ki elfogadja, van ki nem. Ez így van rendjén. Nem mindenkinek van szüksége segítségre, én azokat az embereket keresem, akik abban hisznek, amiben én is. Hogy mozogni jó és olyan szellemi emelkedettséget okoz, hogy már nem a fogyásért akarod csinálni.

Maguk miatt akarjanak az emberek mozogni, ne miattam.

Az emberek csak azt teszik meg, amiben hisznek is. Tehát a hitben kell keresni a megoldást. És igen, az előrejutás titka az elindulás. Pont ebben kell segítenünk nekünk, akik a sportnak szenteltük az életünket. Nem fogok és nem is akarok kockás hassal motiválni, mert azokhoz az emberekhez akarok szólni, akik még maguk sem tudják hogyan, de el akarnak indulni. Ehhez pedig a gondolkodásukat kell megváltoztatni.

Hiszek abban, hogy a lelki gondolatok legyőzik a negatív gondolkodást. Hiszek az emberekben. Hiszek benne, hogy mindazt, amit teszek a változást szolgálja. A változást pedig szolgáljuk azzal, hogy hiszünk és ennek a hitnek köszönhetően a testünkkel is törődünk. Az egészségünknek értéke és nem ára van. Vigyázzunk rá.

 

 

 

 

Képek forrása: https://hu.pinterest.com/

Close Menu
×