WellAtiRUN csapat

2016 vége felé, – amikor már egy éve futottam újra rendszeresen – találkoztam a Facebook -on egy futócsoporttal. Azt láttam, hogy futnak együtt, van közös pólójuk és gyakran összejönnek együtt vacsorázni/sörözni.
Azt gondoltam magamban, Azta! Dejó! Milyen ügyesek, hogy létrehoztak egy ilyen csapatot, pólóval meg minden. Milyen jó lehet egy ilyen csoporthoz tartozni. Bármennyire vonzott a dolog, életem pont abban a periódusában voltam, hogy nem igazán volt merszem elmenni egy ilyen futásra. ( Jöttek a szokásos önbizalom hiányos kérdések a fejemben: Mi van, ha nem leszek szimpatikus? Mi van, ha én leszek a leglassabb? Mi van, ha kinevetnek? ) Aztán el is felejtettem az egészet.

Eltelt két év, a napokban jutott újra eszembe az a bizonyos csoport. És ledöbbentem. Ugyanaz, amire azt mondtam ejha, most itt van előttem, benne vagyok, a részese vagyok. Amire azt mondtam mennyire jó, megvalósult.

Azonban nem az a bizonyos csoport inspirálta a WellAtiRUN megalakulását. Nem volt tervben saját logó, sem póló, sem weboldal, sem közös programok.

Egyetlen mozgatórugója volt a csoport megalakulásának, egyesületet szerettem volna alapítani. Nem tudtam, hogyan álljak neki a dolognak, de az az ötletem támadt, elkezdek szervezni közösségi futásokat – semmi veszíteni valóm nincs-, aztán ha véletlenül sikerül egy kisebb csoportot létrehozni talán létre tudok hozni egy egyesületet hosszabb távon.

Kíváncsiak vagytok, hogy kezdtem el az egészet?

@wellati instagram oldalamon storyban tettem fel egy egyszerű kérdést, jövök- talán válaszlehetőségekkel.Nagy örömömre többen is jelentkeztek, talán 5-6 fő. Persze nem jött el senki a kitűzött időpontban. 2017. november 8.-át írtunk. A kudarcélménytől egy kollégám és volt kollégám mentettek meg-, akiket a hirdetésemben is említettem-, így az első futáson hárman futottunk.

Aztán ahogy múltak a hetek szépen fokozatosan növekedett a létszám, újabb és újabb futók csatlakoztak. Közben lett Facebook csoportunk, sikerült egy termet szerezni, ahol tudunk öltözni és télen melegedni. Időközben lett logónk, weboldalunk, instagram oldalunk és egyre több futó húzza fel büszkén a WellAtiRUN pólót.

Szerdán és vasárnap tartunk közösségi futásokat. Szerdánként 18 órától, vasárnaponta változó időpontban, mivel a legtöbb verseny vasárnap van, így a futások nem mindig aktuálisak, téli időszakban nagyobb a létjogosultsága. Mint említettem van egy termünk, ahol át tudunk öltözni futások előtt/után és az értékeink is biztonságban vannak a futás ideje alatt.

Bárki csatlakozhat hozzánk nemtől, kortól, tempótól függetlenül. (Ez felhívás keringőre!)

Egyre több versenyen veszünk részt együtt, ráadásul a „kemény mag” gyakran szervez közös programokat is.

Nem gondoltam volna, amikor elkezdődött, hogy 10 hónap alatt ennyi minden fog történni, ilyen nagyot fogunk fejlődni, főleg az első futáson nem. Szépen alakul a csoport, így az álmom, hogy futóegyesület legyünk is egyre közelebb kerül hozzánk.

WellAti
#WellAtiRUN

ÖsszeFutás

Close Menu
×