Van egy ötleted? A pink dosszié rejtelmei – Womenspiration

Ötlettől a megvalósításig

Ahhoz, hogy megvalósítsunk a céljainkat, meg kell születnie az ötletnek. Rendben is vagyunk- gondolnánk -, de az elgondolás csak az első lépés. Ez még kevés ahhoz, hogy igazi sikersztori legyen a miénk. Én hat évig próbálgattam  a szárnyaimat különböző területeken – javarészt sikerrel -, hogy felismerjem végre magamban azt az isteni szikrát, ami kiemel az egyhangú élet iskolapadjából. Nem kevés idő. Nekem ennyire volt szükségem, hogy kellő önismeretet és önbecsülést szerezzek ahhoz az úthoz, ami tele van buktatókkal. Ma is. De ma már felvértezve állom a sarat. Ehhez kellett az a bizonyos hat év.

 

Módszeres munka, komoly időráfordítás

A tanulásnak nincs vége. Szerencsésnek érzem magam, mert rátaláltam egy rendezvénysorozatra a Womenspiration és 365letszikra kooperálásában. Arra vállalkoztak, hogy egy kreatív köntösbe bujtatva a rendezvényeket, vállalkozó és leendő vállalkozó nőket inspirálnak eseményeikkel arra, hogy még jobban előcsalogassák magukból az önmegvalósítási vágyat.

Ilyen vágyat keltettek a legutóbbi workshopon is, ami az Énmárkáról szólt.  Egyszerűen imádtam! A csoportos és egyéni feladatok igazán megtanítanak arra, hogy amikor egyedül dolgozol sem vagy egyedül. Hiszen olyan nők társaságában töltöd el ezeket az órákat, akik szinte ugyanazon gondolkodnak, mint te. És ezek az energiák csodákra képesek!

 

A legfontosabb a módszeres munka

A feladatok megoldása közben kiderült, hogy mennyi elhivatottság és szenvedély szükséges ahhoz, hogy ötletünket valóra váltsuk. De vajon van-e különbség a nehézséget illetően ötlet vagy megvalósítás között?

 

Vannak rendkívül kreatív, szárnyaló fantáziájú egyének, akiknek esetleg a megvalósítás során ki kell lépniük komfortzónájukból, és vannak, akiknek a megvalósítás fekszik jobban. Utóbbi szinte mindig csapatmunka, az ötletelés pedig lehet akár magányos műfaj.

 

A hangsúly azt hiszem a módszerességen van, ez pedig gyakorolható és tanulható.

 

A pink dosszié feladatai

Amikor megérkeztünk, ki kellett választani egy dossziét. Szürke vagy pink. Mindkettő egyik kedvenc színem, de most valahogy sziporkázni szerettem volna, így a pinkre esett a választásom. A feladatok hozzáteszem mindegyik mappában ugyanazok voltak. A hátán lévő üzenet volt különböző.

 

A feladatok amennyire egyszerűnek tűntek, legalább annyira igényelt gondolkodást:

  • Mik az adottságaim, és hogyan használom ki ezeket?
  • Nevezz meg 10 embert, akikre felnézel, akiket csodálsz.
  • SWOT-analízis
  • A saját küldetésnyilatkozatom
  • Miben tűnök ki a többiek közül?
  • stb.

És ezenkívül számos csoportos és egyéni feladat résztvevői lehettünk, ami igényelt kellő önismeretet.

 

A közösség ereje a munkában

Scott Belsky, a Behance alapítója mondta, hogy a legtermékenyebb alkotók munkájában három közös vonás figyelhető meg:

  1. a szervezés és a kitartó megvalósítás,
  2. a közösség erejének kihasználása,
  3. és a vezetői képességek.

 

 

A közösségben végzett munka során sokkal többet megtudhatunk saját magunkról is, illetve remek együttműködések születhetnek. Konkurencia? Nincs ilyen opció számomra, hiszen mindannyian másban vagyunk egyediek és akár ki is egészíthetjük egymás tevékenységét, avagy új ötletek születhetnek a sajátunkkal kapcsolatban.

Mindemellett ha finom falatokkal várnak minket, az még a legrejtettebb érzékeinket is felébresztheti, legalábbis ami a kreativitásunkat illeti. A finom és egyedi falatokat köszönjük a Four Bites-nek.

 

Amit az együttműködésből nyerhetünk

Egy közösségre sok szempontból lehet számítani. Ilyen közösséget alkotott meg a Womenspiration két alapítója, Évi és Niki. Amikor együtt vagyunk ezeken a rendezvényeken, egy közvetlen környezet tagjai lehetünk. Ugyanakkor egy remek online szakmai közösség aktív résztvevői is vagyunk egyben. Érdemes megosztani terveinket másokkal, hiszen a vesztenivalónk jóval kisebb, mint amit az együttműködésekből nyerhetünk.

 

A következő alkalomra, aminek a témája az időmenedzsment lesz – avagy hatékony női időzsonglőrködés a hétköznapokban – , már lehet regisztrálni. A regisztrációt itt tehetitek meg: Womenspiration reggeli – Időmenedzsment.

Végül aki egy kicsit mélyebben bele szeretne mélyülni az Énmárka izgalmas világába, annak ajánlom az egynapos workshop részvételt. Részletek és regisztráció itt: Énmárka workshop – egy nap a személyes márkádról .

 

RÉSZLETEK A TEMATIKÁBÓL:
• Adottság/tapasztalat mátrix
• Küldtésnyilatkozat megfogalmazás
• Kreatív önismereti tesztek
• USP halmazok
• Mark-Pearson-féle archetípus rendszer (felismerhető tulajdonságaink)
• Énmárka-térkép (Self-branding mindmap)
• Web/blog/social praktikák (Hogyan legyen hiteles és sikeres weboldalad, blogoldalad és social jelenléted?)
• Önmarketing technikák
• Pszichológiai hatásmechanizmusok
• stb.

 

Ne feledjük!

Ötleteink akkor lesznek sikeresek, ha nem független, kreatív alkotóként, hanem vezetőként menedzseljük őket.

 

Köszönet a fotókért Boldizsár Editnek!

Fésűs Veronika – Sportfejlesztési mentor

Close Menu