Szekendi Mária
Szekendi Mária

“Két gyermek édesanyja vagyok. A lányok megszületése után maradt rajtam némi felesleg, és a gyes alatt még szereztem hozzá pár kilót. 2014-ben eldöntöttem, hogy lefogyok. Nem kis súlyfeleslegem volt.

Sajnos vérnyomás és koleszterin csökkentő gyógyszereket is szedtem (amiket aztán elhagyhattam). Elsőként a 90 napos diétával indítottam. Sikerült leadnom 10 kg-ot. Ezt kis odafigyeléssel tudtam is tartani. Majd 2015-ben újra megcsináltam ezt a diétát és újabb 10 kg-tól szabadultam meg. Még így is volt súlyfeleslegem (még van is?).

2016- szénhidrát csökkentett étrendel még sikerült 6 kg-ot leadnom. 26kg-tól szabadultam meg összesen! 2016. nyarán elkezdtem itthon tornázni. Nagyon nehezen vettem rá magam sosem mozogtam nem sportoltam, de tudtam hogy kell a jó formához?. Minden napom tornával indult. Aztán úgy éreztem kell valami még, valami más. Elhatároztam hogy az idén elkezdek futni. 2017. februárjában ki is merészkedtem. Az első másfél km-en kb. 10-szer álltam meg. Alig kaptam levegőt! De nem adtam fel! Aztán meglett az első ötös! Egy közeli kisvárosban futónapot tartottak 5 és 7 km táv között választhattam. Gondoltam az 5 nekem bőven elég. Ekkor “bölcs” barátnőm azt mondta akinek megy az 5 annak megy a 7 is. Igaza volt. Persze hogy lefutottam. Fokozatosan növeltem a távot. Igaz a tempóm lehetne jobb is, de szeretek 6:30 átlaggal futni. A futás szerelmese lettem. Nekem ez olyan “énidő”! Kikapcsol! Csak én vagyok és a gondolataim. Részt vettem pár versenyen ami hatalmas motiváció! Jó látni hogy nem csak én vagyok “bolond”!?

Az életem része lett a futás. A családomtól, barátaimtól maximális támogatást kapok. ❤ Nincsenek nagy álmaim, de mindig kell egy cél. Most a Vivicitta félmaratonra készülök. Ez az álmom…Már nem kérdés hogy felhúzzam e a futócipőt vagy sem…megyek és kész!” Szekendi Mária

Close Menu