Rossz idő nem létezik csak gyenge akarat!

Eldönteni, elkezdeni és élvezni

Mikor elkezdtem (itt olvashatod a körülményeket), nem futottam rossz időben. Ki se merészkedtem ha esett, ha fújt. Ma már máshogy van. Kimegyek ha esik ha fúj. Pedig még futópadot is vettem a „rossz időkre”. Talán ötször ha használtam. Mert kint az igazi. Minden évszaknak, időjárásnak megvan a maga szépsége.

Talán télen hajnalban a legnehezebb elindulni. Hideg van és sötét, és csúszik is. Mondjuk csak pár percig fázom aztán úgyis bemelegszem. Az utcák üresek, csak pár emberrel találkozom. Csak én vagyok és az aszfalt, ezért is szeretek hajnalba futni. Minden futásban van valami izgalmas. Én személy szerint imádok esőben futni. A pocsolyákat átugrálni, belepaccsanni. Közben nagyokat nevetni magamon.

 

Futás, Futó, Hosszú Távú, Fitness, Nő
A külső körülményeket legyőzi a változni akarás!

 

Tök vizesen hazaérni futás után, szuper érzés!

Nem számít milyen hideg van. Amikor kicsit csúszik az aszfalt arra koncentrálok, hogy nehogy elvágódjak. Küzdök a hideg széllel. Az idén megtapasztalhattam milyen hóban futni. Leírhatatlan csoda!

 

A szorgalom tisztán látható cselekvési forma, nem elméleti hozzáállás. Tettekben nyilvánul meg, nem pedig szavakban vagy gondolatokban. Ez sokszor szülői példák által válik részünkké. A szorgalomra való hajlamot nagyban meghatározza, hogy gyermekkorunkban milyen hozzáállást láttunk szüleinktől. Ma a szorgalomról sokan így tartják: ” Szorgalmasnak születni kell! “

 

 

Létezik megfelelő idő a futásra?

Tavasz és az ősz a legjobb időszak szerintem, legalábbis ami a hőmérsékletet illeti. Nem kell agyon öltözni. Szeretem ezt az időszakot, tavasztól – őszig a napfelkeltét, minden reggel. Tavasszal, ahogy éled a természet, ahogy rügyeznek a fák, zöldellik a határ, megtelik élettel a természet. Nyáron a fülledt meleget, a bogarakat amiket lenyelek. A nyári esőt. Eső után a párát. A forró aszfaltot. Az aratás utáni porfelhőt, friss szalma illatát. A cserebogarakat, az őzeket, nyulakat. A nyári szellőt. Ősszel ahogy haldoklik a természet. Az avart, a szüretet, az őszi esőt. A ködös reggelt, az ökörnyálat. A sarat. A szélkereket minden évszakban, mert olyan rendíthetetlen.

 

Vagyis mindent szeretek, minden részese vagyok, mindennel megküzdök. Futó vagyok…ennyi.

 

Szekendi Mária

Close Menu