Minden szellemi fejlődés szabadidőből ered.

Lassan 8 éve dolgozom azon, hogy minél kivitelezhetőbb módon legyek képes élni, változni és célokat felállítani. A kezdeti nehézségek fájdalmasak voltak. Mára már viszont számtalan felesleges dologtól szabadultam meg, ami az előrehaladásomat gátolta, mindezt a sportnak köszönhetően.

Ezeket a lépéseket osztom meg veletek az elkövetkező hetekben, amit a sportban is kamatoztatni tudtok.

Leginkább David Allen produktivitás elmélete volt rám nagy hatással, amit beillesztettem az edzésterveimbe, de arra nem számítottam, hogy az életem többi területeit is rendezi.

Ahhoz, hogy életünk teendői ne nyűg legyen, meg kell tanulnunk nagy célunk iránt vágyakozni. Ez fogja biztosítani azt, hogy jól osszuk be az időnket és ne kelljen szigorú, vállalhatatlan szabályokat bevezetni.

 

Mi a produktivitás?

Előállítani vagy megteremteni valamit a lehető legkevesebb erőfeszítéssel. Aki sportol, az általában dinamikus kreatív és terjeszkedő. Ezt viszont hosszú távú tanulás előzi meg, valamint az élet különböző területein szerzett tapasztalatok is meghatározzák ezen képességek kialakulását.

 

Az első lépés! Tisztítsd meg a gondolataidat!

Ha nem haladunk valamiben, egyszerűen pókhálózni kell és igenis elő kell venni régi ügyeinket. Ez nem a múltban való vájkálást jelenti, ez takarítást jelent! Saját példát említve: amikor meg kellett küzdenem azokkal  kudarcokkal, hogy nem sikerültek a versenyeim, vagy pedig verseny előtt sérültem le ( ez elég gyakori volt az utóbbi időben), tetszett – nem tetszett, elő kellett ásnom a múltam darabkáit, hogy feltárjam a problémám lehetséges okait.  Nos, volt miből válogatnom, és be kellett látnom, hogy amíg nem oldom meg ezeket, folyamatosan aknamezőre fogok lépni.

Mi lesz a következménye a takarításnak?

Az, hogy valami történni fog az életedben, ami az egész világodat megváltoztatja. Erre bizony csak a bátrak vannak felkészülve. Fogalmad sincs, hogy mi fog történni, de irányváltoztatásra kényszerít.

Kérlek, írd be a naptáradba mától számítva 4 hétre, hogy olyan dolog fog történni az életemben, ami jelentősen megváltoztatja az életem jó irányba. 

Vajon mi fog történni? Hogy nem állsz készen vagy olyan energiák szabadulnak fel, amik végre előcsalogatják tettvágyadat?

 

A váratlan lehetőségeket két szinten kezelhetjük:

  1. Szellemi szinten.
  2. Összes többi szinten. Itt viszont sebességváltásra lesz szükséged, ha a helyzet megköveteli. Ez nagyfokú összeszedettséget kíván.

Rendezd hetente az elvarratlan dolgaidat, amikor van egy pici lyukas időd. Ha van időhézagod, töltsd ezzel. Fájdalmasnak hangzik, de ez az egyetlen módja annak, hogy fejlődj.

Minden szellemi fejlődés szabadidőből ered.

 

Szoktad frissíteni teendői listáit?

Amilyen régi ez a lista, annál nagyobb mértékű a stressz az életedben. Hetente újítom és frissítem a listám. Van, hogy átcsúszik egy-egy feladat, de ezt maximum egyszer hagyom előfordulni. Bevált gyakorlat számomra, hogy azonnal leírom az ötleteimet vagy teendőimet, amikor beugrik. Legyen egy külön erre kialakított kis jegyzetelőd.

 

Young woman thinking with pen while working / studying at her desk

 

Ne menj nélküle sehová, ugyanúgy, mint amikor cipőt húzol, ha elindulsz valahová.

FELADATOK:

◊ Mely területeken kell rendet csinálni az életedben?
◊ Mit kell megbocsátanod? Tedd meg ma!

 

Fésűs Veronika

Elmefuttatás

 

A feladat végrehajtását nyomon követheted a KONDÍCIÓ MÁSKÉPP csoportban a facebookon.
Felkészültél a váratlanra? Akkor csatlakozz a csoporthoz.
Close Menu