Lelkünk “elvarratlan szálai” gátolnak a teljesítményben

Elérkeztünk a 6. feladathoz a Kondíció másképp csoportban ( Facebook). Merőben más, mint az előző 5 feladat. Második hónapja futnak a feladatok, az elkövetkező hónapokban pedig ösztönző ajándékok is várnak rátok a Manna natúr kozmetikum jóvoltából. És hogy mik ezek? A csoporthoz csatlakozva ki is derül.

 

 

Fussunk is neki a hatodik feladatnak… 

 

Reaktív vagy inkább rugalmas a munkavégzésed?

Munkám során gyakran estem abba a hibába, hogy a fejemben lévő feladatok tömkelegére vagy az asztalon lévő végeláthatatlan adminisztrációra fókuszáltam, és ezzel abban az álomban ringattam magam, hogy mennyi munkám van és milyen fontos ezeket elvégeznem. Természetesen a délutáni edzéseket ennek következtében frusztráltam kezdtem és a figyelmem folyamatosan az elvégzendő feladatok felé kalandozott. Amikor igazán betelt a pohár, rászántam egy egész napot és rendet tettem az e-mailek között, rendszereztem a teendőim listáját ( →itt találsz ehhez útmutatást), no és tartottam néhány nap digitális detoxot annak érdekében, hogy minél tisztábban és zavartalanabbul hagyjam áramlani a fejemben lévő gondolatokat.

Valójában azon kellene elgondolkodnunk, hogy mi az oka annak, hogy ennyi minden tornyosult fel körülöttünk, és miként tegyük sorrendbe.

Szellemi forrásaink irányítása

Az elvarratlan feladataink különböző reakciókat váltanak ki belőlünk ( vagy nem), viszont nagy mértékben befolyásolják energiamennyiségünket. Ismerek olyan embereket, akiknek a hét minden napja saját dolgaik ügyintézésével telik és csodálkoznak azon, hogy miért nem megy az üzlet.

Van erre valami módszer, hogy kezelni és teljesíteni tudjuk a felhalmozódott teendőinket? Ne pedig újakat elvállalni azt bizonygatva ezzel, hogy változás állt be az életünkben?

 

Az új projektek elvállalása nem feltétlenül pozitív változás. Lehet, hogy a meggondolatlanság és a nem teljesítés jelei. Azonban visszamenni a befejezetlen szintekre, és befejezni a félbehagyott dolgokat, az már bizony a pozitív változás jele.  // John-Roger

 

To do

  • Kezdjük a prioritásainkat vezérlő témákkal: vizsgáljuk meg céljainkat, ha vannak; mik az értékeink és stratégiai céljaink?
  • Ne koncentráljunk csak a múlt kis részleteire. Legyünk jövőbetekintőbbek, kreatívabbak.

Mindezeket azért nehéz kiviteleznünk, mert az összes tudatalatti energiánkat a meg nem oldott feladatokra pazaroljuk el. Ennek megoldására változtatnunk kell gondolkodásunkon, használjunk újfajta megközelítéseket, szabadítsuk fel az elménket, a memóriánk kapacitását.

Legfontosabb dolgainkkal általában akkor kezdünk el foglalkozni, amikor már nagyon kevés idő van a végrehajtására. Ez velem is előfordul még. És lehet, hogy valakinek jó hír avagy rossz hír, de prioritásaink nem hogy csökkennének, de egyre érettebbé válásunk során leginkább nőnek. Soha ki nem apadó kút ez. Remélhetőleg ezekre az évek folyamán egyre jobban megtanulunk hatékonyan és eredményesen reagálni.

 

 

A rugalmas fogékonyság képessége

A rugalmas munkavégzés a víziókról és célok felállításáról szól. Amikor elkötelezed magad valami mellett és látod azt, hogy teljesíteni tudod. Az a nagyszerű ebben, hogy egyszer csak képes leszel bármit megfelelően felmérni és elintézni, ehhez viszont szükséges egy cél, ami irányt mutat és a lábaid előtt hevernek majd a megoldási lehetőségek.

Szóval tedd rendbe a kósza papírjaidat az asztalodon, irány az e-mail fiókod ( én a napokban tettem rendet) és takarítsd ki a szemetet, mert amíg ez nincs meg, addig még mindig hiányzik a kulcs ahhoz, hogy sikeresen megváltozz.

 

A hatodik lépés feladatai:

◊ Mi az a feladat vagy kötelesség, ami még mindig álmatlan éjszakákat okoz?   

◊ Milyen feladatot próbáltál ma elcsalni vagy lepasszolni? Holnap ugyanúgy előbukkan majd. Ha kitörölhetnéd a fejedből, hasznos lenne a számodra? 

 

Ha visszatekintenél az előző feladatokra:

Első

Második

Harmadik

Negyedik

Ötödik 

 

A feladat végrehajtását nyomon követheted a KONDÍCIÓ MÁSKÉPP csoportban a facebookon.
Felkészültél a váratlanra? Akkor csatlakozz a csoporthoz.

 

Fésűs Veronika 

ElmeFuttatás

 

 

 

Close Menu