Kineziológiai tapasz vagy kompressziós zokni?

Mi a kineziológiai tapasz?

A Kinesio terápiás szalagot elsősorban a véráramlás növelésére és a nyirokfolyadék elvezetésére használják. A szalagot helyesen kell elhelyezni, megfelelő felhelyezésével csökkentheti a nyomást és helyet engedhet a vér jobb áramlásának. Más, mint a hagyományos atlétikai szalag. 

Van-e különbség a tapasz és a kompressziós zokni között?

Igen. Elsősorban az ár. Egy tekercs szalag általában 5 cm x 5 méteres, és már 1700 Ft-tól lehet vásárolni, minden alkalmazás körülbelül három-hét napig tart. Nehéz megmondani, mennyi ideig fog tartani egy tekercs, mert ez attól függ, hogy mennyit használsz. Egy pár kompressziós zoknit is tudsz már ennyiért vásárolni azzal a különbséggel, hogy általában egy vagy több éven át tudod használni. .

Van még néhány különbség a KT szalag és a kompressziós zokni között

A szalag felhelyezésének helyes módját érdemes megtanulni, különben feleslegesen használod. Ezzel ellentétben a kompressziós zoknit vagy kompressziós szárat csak fel kell venned.

A KT szalag és a kompressziós zokni egyaránt hasznos a futók számára. De a kompressziós zokni többféle célt szolgál. 

Ha cipőt viselsz, akkor mindenképpen zoknit viselj. Ráadásul a kompressziós zokni segít enyhíteni a fájdalmat, megelőzni a sérüléseket, és növeli a vádli és a lábszárak véráramlását. Rengeteg szalagot kell elhelyezni ahhoz, hogy ugyanolyan eredménye legyen, mint a kompressziós zokninak vagy szárnak. 

Jobb-e az egyik a másiktól? Mindenkinek megvan a maga személyes preferenciája, de ha az alkalmazásról, a költségről és a hatékonyságról van szó, akkor a kompressziós zokni vagy szár tűnik a legjobb megoldásnak.

Milyen életterületen segíthet a kompressziós zokni? Itt elolvashatod.

Close Menu
×