Kell egy cél, egy terv, TE és a kitartásod!

A helyes étkezés nem elég!

Blue Denim JeansMindig szükséges egy cél, egy terv, mert az alagútból csak ez vezet ki! A helyes étkezés mellé szükséges még egy fontos hozzávaló. Ez pedig a mozgás.

Sajnos mindig súlyproblémákkal küzdöttem. Mozogni nem szerettem, egyszerűbb volt számomra, hogy az étkezésre figyelek.

Lefogytam, híztam…ez így ment évekig.

 

 

Második lányom megszületése után viszont nem volt motiváció, elgyengültem. Az étkezés újra főszerepet kapott az életemben.

2013. december 26.  Második lányom születése után viszont nem volt motiváció, elgyengültem.

Volt rajtam felesleg rendesen! 91 kg-ot mutatott a mérleg!

Vérnyomásom és koleszterinszintem magas lett. Mindkettőre gyógyszert szedtem. 2014-es újévi fogadalmam volt, hogy lefogyok. Egy 90 napos diétával indítottam, mellyel 10 kg-ot adtam le. Egy év múlva még egyszer belevágtam a 90 napos diétába. 74 kilogrammra sikerült lefogynom.

Szerettem volna még fogyni, így 2016-ban a szénhidrátbevitelt csökkentettem.

 

Naponta ötször eszem. Cukrot nem fogyasztok, annál inkább zöldséget, fehérjét, teljes kiőrlésű kenyeret és gabonát. ( Most már visszagondolva tudom, hogy a 90 napos diéta nem a legmegfelelőbb. ) Megcsináltam, lefogytam, 26 kilogrammtól szabadultam meg összesen, de nem volt jó abból a szempontból, hogy formátlan voltam.

Nagyon nehéz volt rávenni magam a mozgásra!

Másfél éve otthon edzem és tornázom. Láttam és éreztem magamon a változást és ez még jobban motivált, hogy ne adjam fel.

Február óta a futás is életem része. A helyes étkezés pedig nem kérdés!

2017. december 21. A helyes étkezés és sport mellékhatása.

Teljesen megváltozott az életem, heti hatszor sportolok, ebből négyszer futok, két alkalommal pedig tornázom (nekem ez a keresztedzés).

Én, aki soha nem mozogtam, most imádok futni! Tele vagyok energiával! Magabiztosabb vagyok! Nagyon jól érzem magam a bőrömben! 

A gyógyszereket elhagyhattam, igaz van még rajtam némi felesleg, de majd szép lassan talán az is lemegy.

Közel négy év munkája! Volt, hogy majdnem feladtam! Nem volt könnyű! Rengeteg motivációt adnak a közösségi oldalak. Azt gondolom, mindig reális célokat tűztem magam elé.

Akartam…megcsináltam…az egészségemért…a szebb külsőért…magamért…a családomért!

A cikket készítette:

Szekendi Mária 

Close Menu