Ismered a jelenlegi kötelezettségeidet?

Ha nem ismered a kötelezettségeid, akkor fogalmad sincs arról, mi az, amit nem tehetsz meg.
Ha ismered, akkor képes vagy nemet mondani és így láthatod saját kapacitásod határait.

Folytassuk a harmadik feladattal.

Ha képes vagy megítélni önmagad…

Akkor egyensúlyban tudod tartani mindazt, amit eddig megszereztél. Mi az, amit ebből ténylegesen tudsz hasznosítani?

Szabadnak vagy esetleg túlstrukturáltnak érzed magad?  Esetleg túl laza vagy és a befejezetlenség jellemez minden munkádat, törekvésedet?

Mindenhol csak azt halljuk, hogy ‘ Ne szabj határokat! ‘, és ha valamit el akarunk érni, akkor keményen kell dolgoznunk. Naponta annyi impulzus ér minket különböző formában, hogy kénytelenek vagyunk konfrontálódni a szabadság kontra struktúra témával. ha szabadság párti vagy, akkor a strukturáltság eleve frusztrálni fog, ha pedig kontroll mániás, akkor figyelsz minden apró részletre, viszont a szélesebb horizont szóba sem jöhet nálad. 

Irányítani akarunk, de nem akarunk behatárolva lenni 

Az irányítás szóhoz hajlamosak vagyunk egy negatív kicsengést tulajdonítani. Mert kényszerít és korlátoz, pedig érdemes megvizsgálni egy másik jelentését vagy esetleg játékosan hozzáállni. a strukturáltság irányítást igényel, a szabadság könnyedséget. de mégis hogyan élvezhetjük mindkét oldal előnyeit? 

Két alapszabály szerint:

  • koncentráció és 
  • kooperáció

E két tényező kombinálásával maximalizálhatjuk hatékonyságunkat. Egy kicsit bővebben: ahhoz, hogy felülkerekedjünk dolgokon, koncentrációt igényel; a kooperáció pedig segít az energia áramlásában. A sportolók ezt kiválóan alkalmazzák! A koncentráló képességük példaértékű és környezetük valóságára is nagy figyelmet fordítanak azaz hogyan képesek érvényesülni ebben a környezetben.

Minden koncentrációt igényel

A napi rutin feladatoktól kezdve az e-mailek kezelésééig. Te alkottál mindent. Te akartad, hogy így legyen és a feladataid részét képezze. Hát akkor kooperálj! Találj ki egy stratégiát, egy megoldást, amivel kezelni tudod ezeket a helyzeteket. Minden mindennel összefügg. Egyik módszer segíti a másikat.

A harmadik lépés feladatai:

◊ Mi az, amitől igazán szeretnél megszabadulni? 

◊ Mi az a terület, amit lazábban kellene kezelned? 

◊ Mely terület igényel nagyobb szervezettséget?

Az első és második feladatot pedig itt és itt végezheted el.

A feladat végrehajtását nyomon követhetedKONDÍCIÓ MÁSKÉPP csoportban a facebookon.
Felkészültél a váratlanra? Akkor csatlakozz a csoporthoz.

Fésűs Veronika

ElmeFuttatás 

Close Menu