Miért járok versenyekre?

Verseny, nyüzsgés, élmény

Én személy szerint imádom a versenyeket a nyüzsgést, a sok futót, még akkor is ha egyedül futok, ez nekem kell!

Ahhoz, hogy mindig motivált maradj, kell egy cél. Lehet a táv növelése, akár a gyorsulás illetve egy versenyen való részvétel.

Egy éve februárban kezdtem futni. Négy versenyen vagyok túl . Most pedig az első félmaratonomra készülök. Igen erre úgy igazán „rendesen” készülök. Az előző versenyekre „saját magam esze szerint” készültem. Semmi edzésterv, semmi segítség. Persze nem is voltak hosszú távok. Természetesen nem nyerni mentem, hanem az élményért. Azért, hogy tudjam nem vagyok egyedül „bolond”.

 

Mert magányos futóként is jó néha tömegbe futni.

Az első versenyem az éjszakai futás volt Keszthelyen. Ide az idén is neveztem. Hatalmas motiváció volt számomra! Az a sok ember, Balaton part és mindenki fut! Szerettem volna még ezt átélni, beneveztem Pápára a minimaratonra. Úgy éreztem teljesen felkészültem, meg volt a legjobb időm, ami alatt le akartam futni. De nem sikerült sajnos, nem úgy ment ahogy szerettem volna. Ráadásul estére bedagadt a lábfejem is és nem volt kellemes érzés mikor ráálltam. Jegelés pihentetés, pár napig nem futottam. Ezt kudarcként éltem meg, a verseny se sikerült túl jól és még a sérülés is. Sokáig lassabban is futottam féltem nehogy újra lesérüljek (úgyhogy Pápát az idén kihagyom).

Aztán jött Sopron ismét hét kilométer, éjszakai futás . Végig esett, ettől függetlenül nagyon jól sikerült, ide is szintén szeretnék elmenni.

A negyedik versenyem az I. Őrségi félmaraton 11.5 kilométeres távja volt. Ez sikerült a legjobban, mármint itt futottam a legjobb időmet. Nagyon szép vidék, mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a rendezvényt! Ide szintén elmegyek majd, annyi különbség lesz majd hogy a huszonhárom kilométeres távot szeretném teljesíteni. Ezzel meg is van a következő célom! Mert, hát azért ez egy kicsit több mint egy félmaraton.

Mi lesz utána?

A minap egy közösségi oldalon feltett kérdés után elgondolkoztam ha lefutom amire készülök, mi lesz utána? Mi lesz a következő cél? …hát ez lesz a huszonhárom! Na de még előtte teljesítenem kell a Vivicittan!

 

Amire most nagyon készülök, csak ez lebeg a szemem előtt. Tele vagyok izgalommal, de erről a felkészülésről majd később mesélek. Minden egyes verseny egy motiváció, előre visz. Át akarod élni még egyszer. A nagy nap előtt éjszaka alig alvás borzolja tovább  kedélyeket.

 

Amikor ott vagy a versenyen…

… és állsz a rajtnál, körülötted pedig az a sok ember, leírhatatlan érzés, és mikor futsz elkap a „runners high”. Büszke leszel majd magadra, hogy megcsináltad! Egy verseny megmutatja hol tartasz, jobban teljesítesz mint általában. Szerintem az egyik legjobb edzés. Próbáld ki te is! Mert a futóközössége egy nagy család, mindenki biztatja és segíti a másikat. Örülünk egymás sikerének. Nem az a lényeg, hogy hányadik helyen végzel, hanem hogy jól érezd magad!

Mindig önmagadhoz mérd magad ne másokhoz! Ismerd meg te is az érzést, szerezz új élményeket. Ha nekem sikerült neked is fog!

Szóval húzd fel a cipőd és fuss!

 

A cikket készítette:

Szekendi Mária 

Close Menu
×