Czövek-Király Dóra fényképe.
Czövek-Király Dóra

2017. nyarán éreztem amikor a tükörbe néztem, hogy nem tetszem magamnak. Szülés után 7-8 hónappal voltam, és rá kellett döbbenem, hogy én nem az az alkat vagyok, akiről csak magától leolvadnak a kilók.

Egyértelmű volt, hogy futni fogok, hiszen pár évvel a szülés előtt is futottunk a férjemmel, de ahogy jött a költözés, munkahely váltás, stb. a sport, a mozgás kiszorult, aztán pedig terhes lettem :).

Így 2017. augusztus 14-én azzal a nagy elhatározással, hogy márpedig én lefogyok, elkezdtem a futást. Kimentem a futópályára, megcsináltam a bemelegítést és elkezdtem futni.

Azt tudtam, hogy nagyon fontos lesz a fokozatosság, hiszen ezer éve nem mozogtam, van rajtam jó 10kg súlyfelesleg, úgyhogy ne most akarjak maratont futni.

 

Az első alkalommal 3 km-t futottam, ami nagyon jól esett, majd mentem szinte mindennap. És 2 hét után azt éreztem, hogy ez már nem a kilókról szól (amiből azóta szépen ment is le). Mivel van egy kisfiam, így kellett a család segítsége is. Hála Istennek az anyósom helyben van és nyugdíjas is, teljesen támogat, olyannyira, hogy a programját az én futásaimhoz igazítja.
Szeptemberben pedig egy hatalmas motivációt is kaptam illetve felkérést. Csigerné Szabó Icus, aki hihetetlen futó, mindig csodálattal néztem illetve nézem az eredményeit, amit család mellett és a munkája mellett elért, felkért, hogy a 2018-as Ultra Balatonon legyek csapatuk tagja, mivel látta, milyen idővel futok. Mondanom sem kell, akkor este szinte aludni sem aludtam, olyan boldog voltam. Természetesen elfogadtam és onnan csak az lobogott a szemem előtt, hogy most már nincs visszaút, menni kell, csinálni kell.

De igazából itt a kell nem azt jelenti, hogy kedvetlenül kimegyek a pályára és futok.

Szerelem lett…olyannyira, hogy a futóruhát viszem magammal, ha mondjuk anyukámhoz utazunk, hogy a Tisza-tó mellett is futhassak. December elejétől pedig egy edző is segíti a felkészülésemet, hiszen a cél 2018-ban a félmaratont lefutni. És tudom, hogy sikerülni fog, mert megteszek mindent, amit csak tudok, és hogy ez sikerüljön az egész Családom mellettem áll és támogat.

Tegnap például a vasárnapi ebéd azért lett később, hogy én nyugodtan letudjam futni a tegnapra előírt távot. Azt hiszem ilyen támogatással minden sikerülni fog!

Hatalmas öleléssel mindenkinek minden jót kívánok 2018-ra!

Czövek-Király Dóri

Close Menu