Aminek ellenállsz, ahhoz odaragadsz!

Ideje elfelejteni a jövőt!

A személyes fejlődésed terén hogy állsz? Tudod, hogy mit is csinálsz pontosan és miért? Ha nem, akkor nehéz dolgod lesz, hiszen sem jobban, sem másként nem fogsz dolgozni.

Amikor teendőinket rangsoroljuk, általában aszerint tesszük, hogy melyik a legfontosabb. Jobb esetben sikerülnek is.  Van-e egy általánosan elfogadott módszered, amit alapul vehetsz ahhoz, hogy eldöntsd mi az, amit el akarsz érni, meg akarsz tapasztalni vagy esetleg fenntartani? Ehhez viszont nélkülözhetetlen tudnod, hogy mi a munkád ( munkának számít az is, ha jelenleg otthon vagy a gyerekekkel, hiszen egy komplett ügynökséget működtetsz ).

Hiteles vagy a munkádban?

Erre a kérdésre biztosan kapásból azt válaszoljuk, hogy igen, hiszek értek hozzá és jól csinálom. Kezdjük az építkezést alulról fölfelé. Kérdésekkel. Kérdésre kérdéssel válaszolni? Hidd el, képet fogsz kapni a munkádról és a teendőidről.

 1. Ismered a jelenlegi feladataidat? Ezek általában azok a teendők, amikért felelősséggel tartozunk. Állítólag egy átlag embernek adott napon száz és kétszáz közötti teendője adódik.
 2. Vannak aktuális projektjeid? 
  Ezek azok a feladatok, amik saját magaddal való megállapodásaid eredménye, és felelősségteljesen teljesíteni is óhajtod. Egy projekt általában több feladatból tevődik össze, mire egésszé alakul. Szám szerint ezek a feladatok harminc és száz közé tehetőek.
 3. Meg tudod határozni a felelősségi köreidet?
  Ezek lehetnek a munkádból fakadó és a magánéleti szféra területei egyaránt ( pénzügyek, egészség, család, kikapcsolódás stb…).
 4. Látod-e, hogy a következő egy évben miben fog változni a munkád és a magánéleted?
  Célkitűzésekre szükségünk van ezeken a területeken, pláne ha változásért kiáltanak.
 5. Miért vagy itt?
  Meg tudod fogalmazni életed értelmét? Mire vagy hivatott?

Bármilyen egyszerű kérdéseknek tűnnek, nem egyszerű válaszolni rájuk. És ami a legfontosabb, hogy jelen időben történjenek a válaszadások.

Akik nem szívesen akarják megválaszolni ezeket a kérdéseket, sajnos nem szívesen szeretnének változtatni élethelyzeteiken. A szeretnének nem egyenlő az akarnak érzéssel! A szeretnék homályos érzés, az akarok fegyelmezett és tudatos. Azonban ha nincs viszonyítási alap ( melyről fentebb írtam), akkor csak sodródásra leszünk ítélve. Számomra ez olyan, mintha élet és halál között lebegnénk.

Ha felismerjük tennivalóinkat, és bármennyire is lassan haladunk azokkal, erőt – energiát és nem utolsó sorban kreativitást fog adni a jövőbeni dolgainkhoz.

Tudom, hogy kihívás mindig mindenre tudatosan figyelni, éppen ezért ismerd fel a valóságod, bármennyire fájdalmas.

A negyedik lépés feladatai:

◊ Határozd meg a Te valós helyzetedet!  

◊ Adott egy problémás helyzet. Mi az a pontos adat/tény, ami miatt problémának éled meg? Ha más oldalról szemlélnéd, változna valami? 

Az első, második és harmadik feladatot pedig itt , itt és itt végezheted el.

A feladat végrehajtását nyomon követhetedKONDÍCIÓ MÁSKÉPP csoportban a facebookon.
Felkészültél a váratlanra? Akkor csatlakozz a csoporthoz.

Fésűs Veronika 

ElmeFuttatás

Close Menu