Budapest Spar Maraton 

33. Spar Budapest Maraton Fesztivál 

Magyarország legnagyobb futóünnepe, a Budapest Spar Maraton idén 33. alkalommal került megrendezésre október 6-7-én. Több ezren állnak rajthoz, ahol különböző távok közül lehet csemegézni. 

Landliebe 10 kilométeres távját teljesítette Zsombori Annamária, akit megkértem, hogy meséljen erről a távról is, hiszen vallom, hogy minden kilométert tisztelni kell.  

Minden a szokásos módon alakult

Egy órával a rajt előtt már kint voltam, a férjem kísért el, ő mindenhol ott van velem. Aztán már csak ott a helyszínen szembesültem, hogy jó pár barátom meglepett, és kijöttek szurkolni.

15:30-kor beálltam a zónámban (3-as zóna) és vártam a rajtot. Nagyon szép idő volt, aminek nagyon örültem. A rajt előtt pár perccel már nagyon be volt mindenki zsongva, aztán 15:45-kor az első zóna megkezdte a első futó lépéseit. Én 15:48-kor léptem át a rajtot, minden ment a megszokott módon. Tovább “borzolja a kedélyeket” a zene, nagyon tetszett az út folyamán, feldobja az embert és ad egy kicsi löketet. A rengeteg szurkoló útközben, akikkel lehet pacsizni, teljesen idegenek, jó lehet valakinek nem az. 

Nekem elég jól mentek a kilométerek, sodort a tömeg. A tempóval is meg voltam elégedve. A frissítések is rendben voltak, ott azért mindig megállok inni. A stratégiám az, hogy mindig kiszúrok valakit és őt akarom megelőzni, így haladok előre. 

Én összességében jól éreztem magam, jó idő, és kitűnő társaság gondoskodott a hangulatról. 
A 10 kilométert 0:56:32 idő alatt sikerült lefutni. Az érem pedig igazán gyönyörű. Már futottam egy fél maratont, de az igazi vágyam a maraton.

Annamari

Címlapsztori 

Close Menu
×